Beauty glitter

Een massage is een heerlijke manier om te ontspannen

Een massage is een heerlijke manier om te ontspannen

Geplaatst op

Veel mensen hebben last van spanningen door toedoen van het moderne leven waarin alles hectisch en gestrest gaat. Geen wonder dat veel mensen allerlei kwalen krijgen. Er is voor veel van deze spanningsklachten een effectief middel dat al duizenden jaren gebruikt wordt: massage. Massage Utrecht helpt je graag ontspannen en gezond te blijven. Check in deze blog de voordelen van een massage.

Geschiedenis massage

Een massagetherapie is al duizenden jaren een beproefde manier om mensen beter te maken. In vele tradities in de massagetherapie gaat het erom energie van een patiënt weer in balans te krijgen. Het is bekend dat in het oude India, China en Egypte al massagetherapieën bestonden die van energie banen uitgingen. In het oude Griekenland begonnen ze meer in termen van spieren en gewrichten te denken, waarmee de moderne massage geboren werd. Dit laatste wil overigens niet zeggen dat het paradigma waarin energie een rol speelt uitgerangeerd is. Veel therapieën combineren een wetenschappelijk perfectief met een oosterse.

Waarom een massage nemen?

Er zijn een aantal duidelijk voordelen verbonden met een massage. Deze willen we je hieronder laten zie:

  • Spierspanning wordt verminderd en klachten die daar mee samenhangen verdwijnen of verminderen
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Beter stofwisseling
  • Je slaapt beter
  • Stress, angst en spanning worden gereduceerd
  • Sombere klachten verminderen
  • Je huid ziet er beter uit
  • Revalidatie van een blessure

Kosten

Er zijn verschillende massages waarbij de prijzen uiteenlopen. Vaak rekenen masseurs hun tarieven per uur. De meeste massages liggen zo rond en uurtarief van een kleine 80 euro per uur. Wanneer je een langere behandeling wilt dan kan dat, maar vanzelfsprekend betaal je dan wat meer, ongeveer 40 euro. Kijk bij je zorgverzekering of ze slechts een deel of juist alle kosten voor de massages vergoeden.

Conclusie

Een massage heeft veel voordelen voor je gezondheid en kan je leven echt een stuk aangenamer maken. Raadpleeg een expert die je haarfijn kan uitleggen hoe bepaalde massages je klachten kunnen bestrijden.

Meer ontdekken?

Bij warm weer blijf je make-up goed zitten met deze tips. En ken je de geschiedenis van de kapper? Veel plezier met het lezen en ontdek de tips waar jij je voordeel mee kunt doen.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden