Beauty glitter

Zo maak je de perfecte selfie met je smartphone

Zo maak je de perfecte selfie met je smartphone

Geplaatst op

Voordat je een selfie maakt controleer je natuurlijk even of je haar en make-up nog goed zitten en of de lens van je telefoon goed schoon is. Maar dat is niet het enige waar je aan moet denken. Hoe maak je de beste foto’s van jezelf met je eigen smartphone? CameraNU.nl geeft je een aantal tips!

Gebruik een statief

De meeste smartphone apps beschikken over een timer functie of een instelmogelijkheid waarmee je de camera kunt triggeren met een spraakcommando of een speciale handbeweging. Gebruik dit in je voordeel! Zet je telefoon op een klein statief van Joby of Manfrotto met een smartphone houder neer, bepaal de perfecte beeldhoek en ga zelf in positie staan of zitten. Zo maak je bijzondere selfies die je niet kunt maken wanneer je de telefoon in je hand vasthoudt!

Speciale verlichting

Is er te weinig omgevingslicht? Er zijn continu lampen en speciale selfie-flitsers te koop voor je telefoon. Die geven veel mooier licht dan de flitser van je camera. Het resultaat is natuurlijker en het licht is veel egaler. Een grotere continu ringlamp is meteen heel goed in te zetten voor het opnemen van beautyvideo’s.

Foto’s nabewerken

Voor de finishing touch is het slim om de foto nog iets na te bewerken. Er zijn handige apps voor zoals Snapseed, VSCO en Adobe Lightroom. Maak het beeld bijvoorbeeld wat lichter of donkerder, voegt meer contrast toe en speel eens met de kleuren of ga voor zwart-wit. Zelfs het oogwit kun je plaatselijk iets lichter maken, maar let op dat het niet te onnatuurlijk wordt.

Je hebt dus niet veel nodig om een perfecte foto van jezelf te maken. Door deze tips te gebruiken zul je al gauw merken dat je selfies creatiever worden en dat je feed op social media een andere sfeer krijgt. Heel veel plezier met het maken van foto’s!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden