Beauty glitter

Zo bereid je jezelf optimaal voor op de zomer

Zo bereid je jezelf optimaal voor op de zomer

Geplaatst op

Bijna iedereen is er ieder jaar weer opnieuw mee bezig: de voorbereidingen op de komende zomer. Lange dagen met veel zon en strand en heerlijk tot rust komen. Toch krijgen veel mensen een benauwd gevoel bij het idee dat ze in schaarse kleding op het strand liggen. Het zelfbeeld dat men heeft, is hierin een belangrijke factor. Om jou optimaal voor te bereiden op de komende zomer en ervoor te zorgen dat je straks vol zelfvertrouwen over de boulevard flaneert, hebben we een checklist opgesteld. Het zijn een aantal kleine mogelijkheden die een enorme impact kunnen hebben op jouw zelfbeeld en zelfverzekerdheid. Onthoud: er is nooit een reden om je te schamen voor je eigen lichaam maar er zijn tal van mogelijkheden die jou kunnen helpen. 

Voedingspatroon

Veel mensen kennen het gevoel dat ze graag nog enkele kilootjes lichter aan hun zomervakantie beginnen. Naast het feit dat sporten uiteraard kan helpen om jouw streefgewicht te halen, is het voedsel dat je tot je neemt net zo belangrijk. Houd hier dan ook ruim van tevoren rekening mee. Wees een aantal maanden voordat de zomer begint al bewuster van jouw eetgewoontes en pas deze aan waar nodig. Je zult merken dat kleine gezonde wijzigingen in jouw eetpatroon resulteren in een groot verschil op lange termijn. Je zult lekkerder in je vel zitten en het kan net die paar kilo schelen die jij nodig hebt om zonder twijfel je shirt uit te trekken op het strand. 

Lichaamsbeweging

Hoe belangrijk je eetpatroon is, zo belangrijk is ook de mate van beweging. Ook wanneer je niet van de sportschool houdt, kun je door middel van eenvoudige aanpassingen toch sportief zijn. Maak bijvoorbeeld lange avondwandelingen of neem eens wat vaker de trap op werk in plaats van de lift. Het zijn kleine wijzigingen die op lange termijn een groot effect kunnen hebben.

Bereid je lichaam voor op de zon

Je kunt je de eerste paar dagen van de zomer soms erg wit vinden wanneer je op het strand loopt. Naast het feit dat dit kan zorgen voor enige onzekerheid is het niet verstandig om je lichaam in één keer bloot te stellen aan een grote hoeveelheid Uv-straling. Laat je lichaam dus wennen aan de zonnestralen en lig niet direct de hele dag in de brandende zon. 

Lichaamsontharing

Waar de één voorzien is van een grote hoeveelheid aan lichaamshaar, is de andere voorzien van een babyhuidje. Het schoonheidsideaal zorgt er bij velen voor dat ze het belang voelen om hun overtollige lichaamshaar te verwijderen. Met name de vrouwen moeten voor de zomer veel werk verzetten om vooral hun bikinilijn geheel haarvrij te krijgen. Het scheren van lichaamshaar kan zorgen voor irritaties, waardoor de houdt rood wordt en gaat jeuken. Het waxen van lichaamshaar is hiervoor de oplossing. Lichaamshaar blijft hierdoor langer weg, waardoor je de hele zomer niet hoeft te denken aan die strakke bikinilijn. Ga bijvoorbeeld voor een Brazilian wax in Amsterdam of laat je ongewenste lichaamshaar laseren. 

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden