Beauty glitter

Wat te doen met te lange veters in je schoen?

Wat te doen met te lange veters in je schoen?

Geplaatst op

Je kent het wel. Je koopt een paar nieuwe schoenen waar je superblij mee bent, maar die veters zijn veel te lang, of juist te breed. Al met al zijn ze gewoonweg onpraktisch en het doet afbreuk aan je nieuwe sneakers. In het ergste geval kan zo’n lange veter zelfs tot ongelukken leiden, omdat ze zich bij het fietsen bijvoorbeeld om je trapper heen draaien, waardoor je in stilstand je bewegingsvrijheid kwijt bent. Het is altijd nuttig om in gedachten te houden hoe je de veters van je schoenen op een eenvoudige en praktische manier kunt inkorten.

Hoe kort je je veters in?

Het enige wat we nodig hebben is je paar schoenen, je in te korten veters en een stofschaar. Vanaf nu werkt het eigenlijk heel makkelijk. Rijg de veter op de manier zoals je wil door alle gaatjes heen, tot het laatste knoopsgat. Je weet nu wat de minimale lengte is die nodig is om onze schoenen op een optimale manier te kunnen dragen. Om ervoor te zorgen dat het veter niet beweegt, maken we een kleine knoop ter hoogte van het laatste knoopsgat. Maak nu een strik in de veter zoals je deze altijd doet. Laat de lus op de grootte zoals je deze wilt hebben. Als het goed is blijft er dan een lang stuk over die je vervolgens met de stofschaar af kunt knippen. Je kunt eventueel met een knijptang en een veteruiteinde (het stukje plastic/metaal) de naden netjes afwerken. Klaar is kees!

Kleurrijke nieuwe veters kopen

Ben je niet zo handig met je handen? Of wil je zeker weten dat je het beste resultaat krijgt? Dan is het alsnog mogelijk om veters te kopen in alle soorten en maten. Bij FeetUnique veters kun je veters kopen in alle kleuren van de regenboog en je kunt hierbij kiezen uit allerlei soorten breedtes en lengtes. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als wat hierboven is uitgelegd. Strik je veters zoals je wilt en zet een klein streep aan beide uiteinden (waar wil je de veter afkappen). Haal deze stukken van de totale lengte van je huidige veter af en je hebt direct jouw gewenste veterlengte.

Gerelateerde berichten

Waarom tassen het ultieme accessoire zijn

Hey daar, fashionista’s en tassenliefhebbers! Ik ben hier om mijn ongegeneerde obsessie voor tassen met jullie te delen. Ja, je leest het goed....

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden