Beauty glitter

Wat moet je doen na een laserontharing behandeling?

Wat moet je doen na een laserontharing behandeling?

Geplaatst op

Laserontharing is een fantastische methode om vrijwel pijnloos van je ongewenste haren af te komen. Het is een relatief kleine en veilige procedure. Wel is het belangrijk dat je je huid na de behandeling goed verzorgd. Je huid zal wel een beetje gevoelig zijn. Lees onderstaand wat je allemaal moet doen na een laserontharingsbehandeling. 

Draag zachte, losvallende kleding

Uw huid zal een tijdje zeer gevoelig zijn. Als je strakke kleding aandoet is de kans groot dat het gebied wat geïrriteerd raakt, doordat deze tegen je huid aan schuurt. Deze irritatie veroorzaakt pijn en ongemak. Het dragen van zachte, losse kleding zal je huid beschermen tegen deze irritatie, doordat deze niet het schurende effect heeft. 

Vermijd heet douchen

Laserontharing kan je huid tijdelijk aanzienlijk uitdrogen. Het is dus belangrijk om niet iets te doen wat het probleem kan vergroten. Zeer warm water is eigenlijk altijd al erg slecht voor je huid, maar in de herstelperiode na een laserbehandeling nog slechter. Het is van belang om dus geen heet water te gebruiken tijdens het douchen. 

Vermijd blootstelling aan de zon

Gedurende twee weken na je ontharingsbehandeling met de laser moet je directe zon op de huid vermijden. De zon is namelijk zeer schadelijk voor de net gelaserde huid. De laser zelf gebruikt hitte bij het verwijderen van het haar. Door de gelaserde huid bloot te stellen aan de zon, krijgt de huid nog meer hitte te verduren, waardoor de kans op verbranden of schade door de zon aanzienlijk wordt vergroot. 

Gebruik crème 

Na de laserbehandeling kan je medicinale crème gebruiken, die de haarfollikels helpen te herstellen. Deze crème wordt voorgeschreven door de specialist en dient gebruikt te worden zoals voorgeschreven staat. 

Genieten

Na de laserbehandeling en de herstelperiode gaat er een wereld voor je open! Je hoeft niet meer te scheren, te epileren of te waxen. De behandeling is zowel voor mannen en vrouwen geschikt en kan met elke huid- en haartype.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden