Beauty glitter

Waarom zilveren oorbellen zo populair zijn?

Waarom zilveren oorbellen zo populair zijn?

Geplaatst op

Al duizenden jaren dragen mensen sieraden, dit komt omdat ze hiermee iets kunnen uitdrukken. Sieraden dragen is dus een vorm van communiceren. Het is niet verwonderlijk dat in veel ceremonies sieraden gebruikt worden. Denk maar eens aan trouwerijen of andere belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven. Het is ook mogelijk om te laten zien welke status je hebt in een bepaalde samenleving door sieraden te dragen. Denk maar aan koningin en prinsessen, ze dragen sieraden van goud en dure edelstenen. Maar waarom zijn zilveren oorbellen nu eigenlijk populair? We nemen het met je door in deze blog!

Stijlvoller dan goud

Er zijn culturen waarin goud erg hoog aangeschreven staat, dit vanwege het feit dat het niet vergaat, het is een edelmetaal. Daarbij wordt het gebruikt om status aan te geven. Waar wel veel mensen het over eens zijn, is dat goud wel vaak zorgt voor een ordinaire uitstraling. Je associeert het al snel met onzuivere elementen in de samenleving. Bijvoorbeeld iemand die heel veel gouden ketting om heeft, wordt misschien met een schuin oog aangekeken. Zilver daarentegen is veel bescheidener en wordt daarom vaker gezien als stijlvol. Het is niet zo opvallend, niet zo patserig. Daarbij heeft het een mysterieuze uitstraling.

Betaalbaar edelmetaal

Zilver is een betaalbaar edelmetaal, daarom zijn er veel mensen die het graag dragen. Wanneer we de goudprijs en dezelfde prijs vergelijken, dan kunnen we de volgende vergelijking maken per kilogram: goud € 53.000, zilver € 742. Je ziet het verschil en dit maakt ook dat zilver een van de meest gedragen edelmetalen is. Wat is precies een edelmetaal ook alweer? Dit is een metaal dat niet oxideert of corrodeert en zo altijd mooi blijft. Bij platina en goud is dit werkelijk het geval, bij zilver kun je wel hebben dat er een aanslag op ontstaat, deze kun je er ook gewoon weer licht afpoetsen. Daarom is zilver iets minder edel dan goud en platina. Maar edel genoeg om er mee te kunnen pronken.

Gerelateerde berichten

Waarom tassen het ultieme accessoire zijn

Hey daar, fashionista’s en tassenliefhebbers! Ik ben hier om mijn ongegeneerde obsessie voor tassen met jullie te delen. Ja, je leest het goed....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden