Beauty glitter

WAAROM VEEL PRAKTIJKEN EEN GIETVLOER HEBBEN

WAAROM VEEL PRAKTIJKEN EEN GIETVLOER HEBBEN

Geplaatst op

Veel tandartspraktijken, cosmetische praktijken en fysio’s hebben een gietvloer. Maar waarom zie je juist dat type vloer heel vaak terug in panden waar hygiëne zo belangrijk is? Wij vertellen je in dit blog alles over een gietvloer en waarom dit een van de allerbeste vloertypes is waar praktijken gebruik van kunnen maken. Lees je mee? 

Aanleggen van een gietvloer

De populariteit van een gietvloer begint bij de manier waarop hij wordt aangelegd. Dit specialistische proces is een echte ambacht. Het begin met het in kaart brengen van de staat van de ondervloer. Is die helemaal egaal, dan wordt de eerste laag gietvloermortel gestort. Dit wordt herhaald tot er een paar mooie lagen liggen die tussendoor goed hebben kunnen uitharden. Alles wordt afgesloten en waterdicht gemaakt met een vloercoating. Die coating zorgt er ook meteen voor dat de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd. Ook geeft hij krasvaste en een hoge mate van belastbaarheid mee.

Welke voordelen heeft een gietvloer?

Over de voordelen kunnen we heel kort zijn: een gietvloer is zeer belastbaar, kras-, en stootvast en heeft waterafstotende kenmerken. Bovendien is hij chemische belastbaar. Daarbij is het mogelijk om verschillende dingen in een gietvloer te laten verwerken, zoals een bedrijfslogo, bewegwijzering of antislip. Vooral in medische klinieken zijn de laatste twee zeer belangrijk, omdat alles altijd duidelijk en veilig moet zijn. 

Onze conclusie

Kortom: een gietvloer is een zeer populaire keuze voor bijvoorbeeld praktijken en medische klinieken en dat is niet zonder reden. Dankzij de vloeistofdichte en krasvaste eigenschappen is dit een zeer hygiënische vloer. En de chemische belastbaarheid draagt nog meer bij aan deze hygiëne. In praktijken en medische klinieken moet men snel een ruimte kunnen ontsmetten, omdat juist hier een gevaar voor infecties groot is. En dan is een gietvloer de beste opties, omdat er niks in kleine naadjes kan blijven zitten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden