Beauty glitter

Waarom een bezoekje aan de sauna goed is voor je uiterlijk

Waarom een bezoekje aan de sauna goed is voor je uiterlijk

Geplaatst op

De laatste paar jaren is de populariteit van sauna’s en wellness  uitjes enorm toegenomen. Er zijn niet alleen sauna’s in de sportschool te vinden, maar ook elke stad lijkt minimaal een wellnesscentrum te hebben. Natuurlijk zijn de voordelen van een sauna en een wellness bezoekje veelal bekend: een heerlijk dagje ontspannen en lekker tot rust komen. Toch zijn er nog andere voordelen waarom een bezoekje aan de sauna goed voor je is. Een van de voordelen willen graag in deze blog wat verder uitlichten, namelijk: waarom een bezoekje aan de sauna goed is voor je uiterlijk. 

Stress is onaantrekkelijk

Stress is slecht voor de gezondheid. Het is algemeen bekend dat stress en veroorzaker kan zijn van hart en vaatziekten en diverse psychische klachten. Deze kunnen dan weer op hun beurt leiden tot lichamelijke klachten. Een ander nadeel van stress is dat het er minder aantrekkelijk uitziet wanneer iemand gestrest is. Iemand die vermoeid en schichtig uit zijn ogen kijkt, geeft geen prettige uitstraling. We kijken liever naar mensen die ontspannen en gelukkig zijn. Zeker voor het eerste punt, is een sauna of een bezoekje aan een wellness er geschikt. 

Hydrateren

We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken. Niet alleen om onze gezondheid op peil te houden, maar water is ook noodzakelijk om de flexibiliteit van de huid te kunnen garanderen.  Toch is het zo dat de meeste mensen niet voldoende water drinken. Logisch want meestal drinkt men pas water wanneer men dorst heeft. Laat het nou net zo wezen dat wanneer men veel zweet, zoals bijvoorbeeld in de sauna, men eerder geneigd is om meer en dus beter te drinken.

Ontspannen spieren

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat bij de meeste wellness bezoeken er ook nog een massage wordt gedaan. Dit is natuurlijk primair gezien om ervoor te zorgen dat men ontspant maar er zit nog een ander voordeel aan: door een massage rond bijvoorbeeld de schouders en nek, zal men een minder gespannen lichaamshouding hebben. Dit ziet er weer aantrekkelijker uit en kan dus gezien worden als een derde reden waarom een bezoekje aan de sauna goed is voor je uiterlijk.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden