Beauty glitter

Waar kan ik facings laten zetten?

Waar kan ik facings laten zetten?

Geplaatst op

Facings zijn een manier om weer een mooi smile te krijgen. Maar waar laat je deze dingen zetten? Deze vraag en meer vragen beantwoorden we in de blog. Lees snel verder en ontdek wat facings voor jouw kunnen doen. Laat je inspireren!

De cosmetische tandarts

We zien een toename van cosmetische tandartsen. Dit zijn experts die zich toegelegd hebben op het verfraaien en reconstrueren van het gebit. Dit betekent dat ze veel meer zijn dan gaatjesstoppers, zoals sommigen zichzelf zien. Een tijd lang was het vooral de gezondheid van het gebit die belangrijk was. Natuurlijk is dit nog steeds de hoofdzaak, maar de esthetische kwaliteit volgt deze op de voet. Bij de cosmetische of esthetische tandarts kun je heel goed je facings laten zetten. Deze expert neemt met je door wat je wensen zijn en stelt je op de hoogte van de mogelijkheden.

Wat zijn facings?

Natuurlijk is het goed om te weten wat facings zijn. Niet iedereen is hiervan op de hoogte. Het zijn in feite schildjes die over je eigen tanden heen gezet worden. Met facings is het mogelijk om tanden te corrigeren. Als het gaat over de vorm of kleur. Dat is een uitkomst bij zaken op esthetisch gebied waar je je aan ergert. Zoals een spleetje tussen je tanden of de vorm of kleur.

Op maat gemaakt

Een facing wordt altijd op maat gemaakt. Daarmee is het een zeer persoonlijke aangelegenheid. Je gaat naar de tandarts, deze check je gebit en vervolgens wordt er een facing gemaakt. De behandeling met facings doet niet zeer en is vrij vlot gedaan. Het is vanwege deze voordelen dat facings erg populair zijn.

Waar worden facings van gemaakt?

Facings worden gemaakt van composiet of porselein. Beide materialen hebben voor- en nadelen:

  • Composiet is goedkoper en sneller te plaatsen vergeleken met porselein.
  • Porselein verkleurd en minder snel en is sterker. Veel tandartsen gebruiken daarom liever porselein voor facings.

Hoe lang gaan facings mee?

Facings blijven 5 tot 10 jaar goed. Soms zelf langer. Het hangt een beetje van het gebruik af. In deze tijd kunnen ze verkleuren als er veel koffie wordt gedronken en er wordt gerookt. Facings kunnen altijd vernieuwd worden als ze stuk zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden