Beauty glitter

Tips voor het behouden van een mooie bos haar

Tips voor het behouden van een mooie bos haar

Geplaatst op

Tijdens je leven kan het voorkomen dat je haar er minder uit gaat zien. Gelukkig zijn er voldoende tips die je kunnen helpen om je haren zo lang mogelijk mooi te houden of juist weer mooier te krijgen. We leggen in dit blog uit wat voor jou de bete optie is om je haar goed te verzorgen en mooi te houden.

Slapen op het juiste materiaal

Je kunt je haar stimuleren om te blijven groeien en gezond te blijven door het te behandelen, zoals je je baby zou behandelen. Slaap bij voorkeur op kussenslopen om klitten, breuken en beschadigingen te verminderen. Hierdoor hoef je in de verzorging van je haar minder hardhandig te werk te gaan. Naast het voordeel voor je haar is een zijden kussensloop natuurlijk ook extra lekker slapen en voelt het ook zacht voor je gezicht.

Beperk uw stressniveau

Stress is regelmatig een oorzaak voor bepaalde ziektes, kwalen en mentale weerbaarheid. Er wordt ook beweerd dat het een hele lichte invloed kan hebben op de kwaliteit van jouw haardos. Het stresshormoon cortisol zou de functie en regulatie van de haargroei beïnvloeden en leiden tot haaruitval. Verder verlaagt stress uw mentale gezondheid en dit heeft indirect ook invloed op uw fysieke gezondheid, waardoor andere klachten kunnen ontstaan.

Blijf niet te lang in de zon

Je hoofdhuid beschadigt bij te weinig bescherming in de zon. De ultraviolette zon veroorzaakt een verdunning van zowel de epidermis- als de huidlagen. Dit bepaalt mede de kwaliteit van je haar. Het is dus belangrijk om alle blootgestelde huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Haartransplantatie

Als de bovenstaande tips je niet helpen bij het verminderen van haaruitval, dan kun je altijd nog kiezen voor een haartransplantatie bij een haarkliniek. In de loop der jaren heeft de techniek van de haartransplantatiechirurgie zich enorm ontwikkeld. Haartransplantaties zijn steeds kleiner en verfijnder geworden. Hier leveren de moderne transplantatietechnieken een natuurlijk uitziend resultaat op, vaak niet te onderscheiden van normaal haar.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden