Beauty glitter

Tips om zo snel mogelijk te herstellen na een ooglidcorrectie

Tips om zo snel mogelijk te herstellen na een ooglidcorrectie

Geplaatst op

Je hebt besloten je jeugdige uiterlijk te herstellen met een ooglidcorrectie en kan niet wachten om de resultaten te zien. Het is soms lastig om na een behandeling te wachten op het resultaat, aangezien het herstelproces zo een paar weken kan duren. Om het herstelproces zo gemakkelijk en kort mogelijk te maken, raden we je aan om de volgende adviezen op te volgen.

Bereid je voor op de herstelperiode

De meeste mensen kunnen binnen 10 tot 14 dagen na de ooglidcorrectie weer al hun dagelijkse bezigheden oppakken, maar je moet wel echt even de tijd nemen om te herstellen. Het is dus een goed idee om op je werk een paar vrije dagen op te nemen. Laat ook je partner zo veel mogelijk taken van je overnemen, zodat jij je kunt richten op het rusten.

Denk aan het resultaat

Je gaat er de eerste dagen niet geweldig uitzien: je oogleden zullen gezwollen zijn en vaak ook verkleuren. Dit is een moeilijke tijd voor de meeste mensen, omdat ze graag resultaten willen zien. Een tip is om altijd aan het resultaat te denken en geduld te hebben. De zwelling verdwijnt na ongeveer twee weken.

Bescherming tegen de zon is essentieel

Je kunt er niet omheen – je moet je ogen beschermen tegen zonlicht en andere elementen zoals wind. Draag een donkere zonnebril met een montuur dat jouw ogen van opzij bedekt en draag een hoed voor extra bescherming. Volg je instructies voor het aanbrengen van een zonnebrandcrème na de operatie.

Vermoeiende activiteiten overslaan

Tijdens de eerste twee tot vier weken na de ooglidoperatie is het belangrijk om activiteiten te vermijden die de bloedtoevoer naar je ogen verhogen. Dit betekent dat je de voor jou misschien voor de hand liggende activiteiten even moet vermijden, zoals joggen, sporten en intensief sporten.

Houd ook rekening met alledaagse activiteiten die de druk in je hoofd verhogen en meer bloed in jouw ogen dwingen, zoals buigen, zware voorwerpen tillen en plat op je rug liggen.

Stoppen met roken

Als je rookt, moet je weten dat roken de genezing beïnvloedt. Het vertraagt de genezing, wat betekent dat jouw herstel langer zal duren. Roken verhoogt ook het risico op infectie na de operatie. Je kunt deze problemen vermijden als je ten minste zes weken voor de operatie stopt met roken.

Lees verder in ons beauty blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden