Beauty glitter

Tekenen dat je snel oud wordt

Tekenen dat je snel oud wordt

Geplaatst op

Het menselijk lichaam is in staat om met slimme truckjes aan te geven hoe het inwendig met ons gaat. Deze signalen kunnen ons wijzen op gezondheidsproblemen, zodat wij ruim op tijd de kans krijgen om in te grijpen en de schade ongedaan te maken. Rimpels, je huiskleur, ingevallen wangen, de manier waarop je beweegt en de status van je haar zijn indicatoren die iets zeggen over je biologische leeftijd. De biologische leeftijd zegt iets over hoe je lichaam functioneert: deze kan enorm afwijken je echte leeftijd. De volgende signalen geven aan dat je snel oud wordt:

Rode ogen

Rode ogen kunnen een gevolg zijn van allergieën of te lang staren naar een computerscherm. Ze kunnen echter ook veroorzaakt worden door een chronische ontsteking, hetgeen vaak veroorzaakt wordt door osteoarthritis.

Hangende oogleden

Je ogen geven informatie over de gezondheid van je lichaam. Hangende oogleden zijn een indicatie van vermoeidheid, vocht tekort of een disfunctie van de schildklier. In veel gevallen zijn hangende oogleden een teken van oxidatieve stress, waarbij de cellen in je lichaam beschadigd raken. Oxidatieve stress wordt vaak veroorzaakt door verwerkte voedingsproducten. Het is verstandig om die zak chips te laten liggen en wat vaker groentes en fruit te eten.

Rimpels en een hangende huid

Uiteraard hoort het krijgen van rimpels en een hangende huid bij het proces van ouder worden, maar sommige mensen krijgen deze trekjes al rond hun 20ste. Dit kan veroorzaakt worden door een slechte lever, een chronisch gebrek aan zuurstof of een overbelast spijsverteringskanaal. Het eten van beautyfoods zoals water, citroen en smoothies kunnen deze verouderingstekens tegen gaan.

Verandering van huidskleur

De kleur van de huid verandert doorgaans wanneer we ouder worden. De conditie van je huid zegt ook iets over de problemen in je lichaam. Een droge, schilferige huid is vaak een signaal van een slecht functionerende schildklier. Een zwakke schildklier maakt geen hormonen aan die je energiek en jong laten voelen.

Neem de signalen van je lichaam serieus. Herken je deze symptomen? Neem dan contact op met je huisarts. Het is verstandig om er vroeg bij te zijn zodat je lang jong kun blijven.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden