Beauty glitter

Tanden bleken: wat werkt wel en wat werkt niet?

Tanden bleken: wat werkt wel en wat werkt niet?

Geplaatst op

Er zijn veel mythes over tanden bleken op het internet, en die mythes komen met veel vragen. Is het bleken slecht voor je glazuur? Zijn er natuurlijke remedies? Als ik mijn tanden wil bleken, moet ik dat dan professioneel laten doen of thuis? Moet ik witmakende strips of -tandpasta gebruiken? Werken ze wel? Wij zijn hier om je vragen te beantwoorden en te bespreken hoe het bleken je mondgezondheid kan beïnvloeden!

Waarom worden tanden geel?

Hoewel het waar is dat tanden wat van hun parelwitte glans kunnen verliezen door vlekken van donkere dranken zoals koffie, frisdrank en thee, kan dit gemakkelijk worden verwijderd met regelmatig poetsen of tijdens je regelmatige bezoek aan de tandarts, als je het een beetje ver hebt laten gaan! De meest voorkomende reden voor gele tanden ligt onder het oppervlak. Onder de buitenste laag emaille bevindt zich een gele kern die dentine wordt genoemd. Naarmate je glazuur verslijt door zuur voedsel, tandenknarsen, slijtage en natuurlijke veroudering, komt deze gele laag dichter aan de oppervlakte, waardoor je tanden meer en meer geel worden. Genetica speelt ook een sterke rol in de geelheid van je tandbeen, of de dunheid van je glazuur.

Er zijn twee methoden om tanden te bleken

Het bleken van je tanden kan op twee verschillende manieren worden bereikt: 1) Een product dat bleekmiddelen bevat die de kleur van de tand veranderen door in het glazuur door te dringen en je geelachtig tandbeen te bleken en 2) schurende methoden die eenvoudigweg de oppervlakkige vlekken op de bovenkant van je glazuur verwijderen, zoals de meer controversiële ” whitening ” tandpasta, “whitening” gum, en “whitening” mondwater. (ja, we gebruiken “” om een zeer specifieke reden!).

Maar slechts één moet worden overwogen

Een van de belangrijkste dingen om meteen te weten is dat methode 1, het gebruik van chemicaliën, niet alleen effectiever en duurzamer is, maar wanneer het goed wordt uitgevoerd, veel minder schadelijk. Het kernprobleem bij het bleken op basis van schurende middelen is dat het alleen werkt bij vlekken op het oppervlak en dat het niets zal doen om je tandbeen, onder het oppervlak, aan te tasten. Nog zorgwekkender is dat je bij verkeerd gebruik het glazuur beschadigt en het tandvlees irriteert met dit schuurmiddel. Dit is niet alleen ongezond, maar ook het vergelen van je tanden kan versnellen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden