Beauty glitter

Procedure en herstel bij implantaten

Procedure en herstel bij implantaten

Geplaatst op

Veel patiënten maken zich zorgen als ze het woord implantaten horen. Deze herstellende apparaten zouden niet zo intimiderend moeten zijn. Prosthodontisten gebruiken ze om de gezondheid van de tanden te ondersteunen en het vermogen van mensen om te kauwen, te praten en op andere manieren van het leven te genieten te behouden.

Wat zijn implantaten?

De geschiedenis leert ons dat mensen al duizenden jaren implantaten gebruiken. De oude Egyptenaren en Maya’s gebruikten blijkbaar bot en hout om valse tanden te maken. George Washington gebruikte houten tanden.

Gelukkig is de wetenschap vooruitgegaan, zodat we niet meer afhankelijk zijn van deze materialen. Implantaten worden tegenwoordig meestal gemaakt van titanium. Ze worden chirurgisch in de kaak geplaatst om de plaats van de tanden en hun wortels in te nemen. Bovendien doen implantaten veel meer dan alleen maar in plaats van de tandstructuren zitten. Ze ondersteunen ook de omliggende tanden en kiezen. Geïmplanteerd in de kaak, ondersteunen ze verschillende andere tandprothesen, zoals kronen, bruggen en kunstgebitten.

Procedure

Patiënten kunnen merken dat er veel voorbereiding plaatsvindt voor een implantatieprocedure. De kaakchirurg moet de exacte locatie, vorm en structuur van de kaak en mond vaststellen. Afhankelijk van de toekomstige locatie van het implantaat moet hij bijvoorbeeld de nabijheid van de sinusholte of het inferieure alveolaire zenuwkanaal in de kaak vaststellen. Naast de gebruikelijke tandheelkundige röntgenfoto’s kunnen ook CT-scans van het gebied nodig zijn. Het is belangrijk om de exacte vorm van de kaak en de hoeveelheid bot te weten die de implantaten kan ondersteunen om complicaties te voorkomen, maar ook om een implantaat voor te bereiden dat precies op zijn plaats past. Zodra de planning is voltooid, kan de kaakchirurg de eigenlijke procedure beginnen. Het is noodzakelijk om een soort incisie te maken in het tandvlees over de plaats waar het implantaat wordt ingebracht. Het implantaat wordt geplaatst zonder enige andere permanente aankleding. Het moet de tijd krijgen om het natuurlijke bot er overheen te laten groeien en het stevig op zijn plaats te zetten. Vervolgens kan een protheticus kronen of andere prothesen over het implantaat plaatsen.

Herstel

Er is veel discussie over de juiste hersteltijd die nodig is om het implantaat goed te laten genezen voordat er een prothese op wordt geplaatst. De algemene praktijk is om twee tot vier maanden de tijd te geven om te genezen voordat de spanning van een prothese wordt toegevoegd, of vier tot zes maanden als er sprake is van bottransplantatie. In zeer geselecteerde gevallen kan een tijdelijke prothese op dezelfde dag van plaatsing van het implantaat worden ingebracht, mogelijk als er bepaalde klinische criteria worden gehanteerd. Implantaten hebben over het algemeen een hoog slagingspercentage, hoewel dit afhankelijk is van het soort ingreep dat nodig is en de vaardigheid van de chirurg die het tandheelkundig implantaat maakt. De keuze van de juiste kaakchirurg om de ingreep uit te voeren is dus zeer belangrijk.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden