Overhemden zijn al honderden jaren een niet te missen kledingstuk in onze garderobe. Tegenwoordig worden overhemden gedragen tijdens diverse gelegenheden zoals: werk, feestjes of gewoon tijdens het shoppen. Het is een kledingstuk dat zeer geliefd is onder heren maar zeker ook onder de vrouwen. Eerder werd het altijd gedragen bij nette gelegenheden bijvoorbeeld onder een pak bij het werk en dit gebeurt nog steeds wel alleen wordt het vandaag de dag ook iets meer gezien als casual kledingstuk dat zelfs ook wel eens wordt gedragen op een trainingsbroek.

Welke overhemden zijn hip?

Er zijn natuurlijk allerlei kleurencombinaties te bedenken met overhemden en wat is nou eigenlijk hip anno 2016? Wat nog steeds voornamelijk veel gedragen wordt is het klassieke witte overhemd met een mooie pantalon. Er zijn uiteraard ook verschillende soorten overhemden verkrijgbaar zoals een overhemd met kraag, een overhemd met knopen en er  zijn ook korte overhemden te koop. De nieuwste trend in modeland is de lange overhemden met scheuren. Dit ga je naar alle waarschijnlijkheid veel terugzien op de festivals. Deze kleding stijlen worden afgeleid van bekende influencers in de modewereld zoals Kanye West en andere rappers. Populaire bloggers- en instagrammers pikken deze trends op en verspreiden ze op social media.

Overhemden al jaren populair

Een overhemd van Casa Moda is niet een kledingstuk wat de laatste jaren ineens extreem populair is geworden. Het werd al gedragen in de tijd van de Romeinen en Grieken en heeft naar verloop van tijd steeds andere uitvoeringen gekregen. Je kunt wel stellen dat de overhemd echt geƫvolueerd zijn als je de overhemden van nu met die van vroeger vergelijkt. Ze worden nu ook van meerdere soorten materialen gemaakt die tegenwoordig veel sterker zijn en ze hebben ook andere doelen zoals vocht opnemen en de temperatuur reguleren. Al met al is een overhemd nog een hip kledingstuk dat nog steeds veel voorkomt in het straatbeeld!