Beauty glitter

Narcosebehandeling bij de tandarts: hoe werkt dat?

Narcosebehandeling bij de tandarts: hoe werkt dat?

Geplaatst op

Sommige behandelingen bij een tandarts kunnen prima zonder verdoving uitgevoerd worden, maar soms is het nodig om verdoving te geven. Denk hierbij aan behandelingen als het trekken van een tand of kies. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij extreme angst voor de tandarts, wordt volledige narcose door een ervaren narcose tandarts toegepast.

Wat is narcose?

Iemand onder narcose brengen is eigenlijk iemand kunstmatig en tijdelijk het bewustzijn laten verliezen. Dit wordt gedaan door anesthesiemiddelen in de aderen te spuiten of door ze te laten inademen. Soms wordt er ook een combinatie van beide technieken toegepast.

Wanneer een behandeling onder narcose?

Een behandeling onder narcose ondergaan is een goed idee bij de volgende situaties:

  • Je bent bang voor de tandarts
  • Je hebt last van een kokhalsreflex wanneer de tandarts bezig is

Bij tandartsen staat er dan, naast de tandarts, een ervaren team van anesthesiologen en anesthesiemedewerkers klaar. Vaak wordt narcose alleen aan gezonde mensen gegeven zodat het helemaal veilig is. Aan de hand van een medische vragenlijst wordt bepaald of het verantwoord is om een behandeling onder narcose uit te voeren. Tijdens en na de behandeling word je continu in de gaten houden zodat alles vlekkeloos verloopt.

Pijnloze behandeling

Het grootste voordeel van een behandeling onder narcose is dat het volledig pijnloos is. Heeft u angst voor de tandarts of gaat de behandeling veel pijn doen, dan is dit een goede manier. iDente Mondzorg adviseert je vooraf altijd over wat voor jou de beste manier is. Soms voelt de patiënt zich na een behandeling slaperig. Het is daarom sterk aan te raden om iemand je te laten ophalen na de behandeling, of om iemand mee te nemen. In de meeste gevallen mag je al een uur na de behandeling naar huis.

Bijwerkingen

Relatief veel voorkomende bijwerkingen van anesthesie zijn misselijkheid (10 tot 30%) en braken (minder dan 10%).

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden