Beauty glitter

Mythen over botox blootgesteld

Mythen over botox blootgesteld

Geplaatst op

Al tientallen jaren helpt Botox fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de gezichtsspieren te ontspannen. Terwijl sommige behandelingen zijn gekomen en gegaan, blijft Botox een continue go-to voor degenen die de eerste tekenen van veroudering willen bestrijden.

Ondanks vele jaren van bewezen succes zijn er echter nog steeds veel misverstanden. Hoewel het belangrijk is om te begrijpen dat geen enkele behandeling plaatsvindt zonder de mogelijkheid van bijwerkingen, is het net zo belangrijk om een onderscheid te kunnen maken tussen terechte zorgen en mythes.

Mythe 1: Botox zal mijn gezicht er “bevroren” laten uitzien

Mogelijk is de meest voorkomende zorg over Botox dat het een expressieloos of plastic uiterlijk geeft.  Hoewel je er jonger wilt uitzien, moet het er ook natuurlijk uitzien. De kwaliteit van je resultaten is daarom sterk afhankelijk van de kwaliteit van de kliniek. Doe wat onderzoek voor de behandeling, en zorg ervoor dat je gekozen Botox kliniek ervaren en bekwaam is in het leveren van gewenste resultaten.

Mythe 2: Botox kan overal in het gezicht worden gebruikt

Botox is krachtig, maar heeft een zeer specifiek cosmetisch gebruik.  Omdat het werkt door het ontspannen van de gezichtsspieren, is Botox alleen nuttig voor dynamische rimpels, of die het gevolg zijn van beweging.  Dit geldt ook voor rimpels die ontstaan tussen de wenkbrauwen, op het voorhoofd of rond de ogen. Rimpels die ontstaan door ouderdom of blootstelling aan de zon zijn statische rimpels en vereisen het gebruik van een vulstof.

Mythe 3: Botox is pijnlijk

Injecties veroorzaken slechts een lichte knijpbeweging als een fijne naald injecteert een zeer kleine hoeveelheid vloeistof. Terwijl het totale aantal nodige injecties varieert per patiënt en sommige patiënten bijwerkingen kunnen ervaren als hoofdpijn, heeft de overgrote meerderheid geen complicaties met injectables.

Mythe 4: Botox kan leiden tot Botulisme

Botox is in feite afgeleid van botulinetoxine. Terwijl botulinum toxine kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals botulisme, hoeven botox-ontvangers zich geen zorgen te maken. De behandeling werd officieel goedgekeurd voor cosmetisch gebruik in 2002 en is sindsdien veilig om fijne lijntjes en rimpels te behandelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden