Beauty glitter

Is haartransplantatie de oplossing voor mij?

Is haartransplantatie de oplossing voor mij?

Geplaatst op

Het goede nieuws is dat de meeste mensen met een aanzienlijke kaalheid of verdunning potentiële kandidaten zijn voor een haartransplantatie. Voordat men zich aan de procedure gaat committeren, zijn er echter een aantal factoren waarmee artsen rekening willen houden.

Leeftijd

Onder de leeftijd van 30 jaar is het haaruitvalpatroon van een persoon niet volledig vastgesteld. Als een haartransplantatie te vroeg in het leven wordt uitgevoerd, kan dit betekenen dat een persoon in de toekomst meerdere procedures nodig heeft om het patroon van verlies bij te houden en de dekking te behouden. Wanneer een persoon te jong wordt geacht voor een transplantatie, kunnen specialisten op het gebied van haaruitval andere effectieve technieken voorstellen om het optreden van haaruitval tegen te gaan totdat een patroon duidelijk is geworden en een transplantatie kan worden aangeboden.

Haardichtheid en hoofdhuiddichtheid

Artsen zullen de dichtheid van het haar van een patiënt willen bekijken alvorens de beste handelwijze te bepalen. Goede kandidaten voor een haartransplantatie moeten gezond haar hebben dat aan de achterkant en zijkanten van hun hoofd groeit om met succes follikels te kunnen doneren. Idealiter heeft dit haar een goede dichtheid die wordt gemeten aan de hand van het aantal haren per follikel. Hoofdhuiddichtheid is ook een factor die artsen in overweging zullen nemen bij het bepalen van je geschiktheid als kandidaat. Een te krappe hoofdhuid zal lastig zijn om nieuwe follikels in te voegen en alleen dunne donorstrips zijn mogelijk.

Algemene gezondheid

Hoewel haartransplantatie slechts een kleine operatie is, zijn er nog steeds risico’s aan verbonden en is de kans groter dat je de behandeling kunt voortzetten. Patiënten krijgen regelmatig een ECG aangeboden om de gezondheid van hun hart te controleren, omdat de ingreep lang kan duren en patiënten worden blootgesteld aan adrenaline, wat problematisch kan zijn voor iemand met een hartaandoening. Diabetische patiënten en mensen die bloedverdunnende medicatie gebruiken, kunnen een speciaal behandelplan nodig hebben voordat ze de behandeling krijgen.

Haarkleur en textuur

Als je huid en haar een soortgelijke kleur hebben, dan is de kans groter dat je een goede kandidaat bent voor haarherstel. Je hebt een beter dekkingspotentieel en er zijn minder transplantaties nodig. Krullend of golvend haar is ook een goede indicator voor succes, omdat het ook een goede dekking biedt met minimale transplantatie.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden