Beauty glitter

Hoe werkt het behandelen van rimpels met fillers?

Hoe werkt het behandelen van rimpels met fillers?

Geplaatst op

Het wordt steeds gebruikelijker om rimpels te laten behandelen met fillers. Er worden tegenwoordig jaarlijks honderdduizenden ingrepen op deze manier gedaan. Of het nu gaat om rimpels onder de ogen, of om rimpels op andere plekken. Volgens kenners is het ook logisch dat vaak voor fillers wordt gekozen, juist omdat deze techniek veel voordelen biedt. Zo zijn de resultaten over het algemeen heel mooi en is er geen herstel voor nodig, zoals bij andere operaties wel het geval is. Je kunt direct verder gaan met je leven nadat je met de fillers bent behandeld.

Het verschil met botox

Het is belangrijk om te weten dat er een verschil bestaat tussen botox en fillers. Botox wordt gebruikt om de connectie tussen de spier en de zenuw te onderbreken. Botox is dus beter geschikt voor rimpels die ontstaan door spieractiviteit. Een rimpelbehandeling door Betan Clinics kan echter ook met fillers. Dit is vooral aantrekkelijk om volumeverlies in het gezicht op te vangen. Fillers worden dan ook vooral gezien als een vulstof die je helpt om de gevolgen van ouder worden te beperken. Je zou kunnen zeggen dat het gaat om rimpels die het gevolg zijn van zwaartekracht.

Oorzaken van rimpels

Er zijn verschillende factoren die de rimpels veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de elasticiteit van de huid. Ook worden de spieren slapper, neemt de botmassa af en wordt de hoeveelheid onderhuids vet lager. Dit heeft allemaal tot gevolg dat het gezicht volume verliest. Door fillers te plaatsen kan het volumeverlies worden opgevangen en het gezicht opnieuw gemodelleerd worden. Wel is het belangrijk om te weten dat hier vaak wel tien tot twaalf spuitjes voor nodig zijn om het hele gezicht aan te pakken. Daarmee kan je dan het gezicht weer fris maken op geschikte wijze.

Elk gewenst gebied aanpakken met fillers

Het is belangrijk om te weten dat lang niet altijd de gehele aanpak nodig is. Het is vaak ook mogelijk om met enkele accenten in het gezicht al veel te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld door slechts één of twee spuitjes te zetten. Daarmee is dan al direct het ergste weggenomen op het gebied van rimpels. Bedenk ook dat het resultaat tijdelijk is en dat op enig moment een herhaling nodig is. Dit gebeurt ergens tussen zes maanden en een jaar na de vorige behandeling. Al kunnen diepere fillers tot wel twee jaar hun effect blijven houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden