Beauty glitter

Hoe host je de perfecte high tea thuis?

Hoe host je de perfecte high tea thuis?

Geplaatst op

Het hosten van een high tea is een leuke manier om in goed gezelschap te genieten van heerlijke lekkernijen en een warm kopje thee. Je hoeft hier niet persé voor een dure high tea in een cafeetje te reserveren, maar je organiseert het makkelijk en een stuk goedkoper thuis! 

Een kort stukje geschiedenis over de high tea

De high tea ontstond in Engeland in het begin van de jaren 1800, toen Anna de hertogin van Bedford (en een vriendin van koningin Victoria) besloot om ’s middags thee en een licht hapje te gaan eten. Ze nodigde haar vrienden uit om mee te gaan en het werd al snel een populair ritueel. Andere dames begonnen hun eigen afternoon tea bijeenkomsten te organiseren, zo werd de High Tea geboren. De laatste jaren worden High Tea’s ook in hotels, cafés en andere gelegenheden gehouden.

Waar moet je rekening mee houden bij het organiseren van een high tea?

Zoals bij het organiseren van elk evenement is voorafgaande planning essentieel.Bij de planning van een high tea-evenement moet je rekening houden met de volgende belangrijke details:

  • Wanneer ga je de high tea organiseren? en hoe laat?

Je zult ongeveer 3 tot 4 weken voor het evenement uitnodigingen moeten versturen om je gasten de tijd te geven om te reageren op je uitnodiging.

  • Hoeveel mensen nodig je uit? 
  • Waar houd je je high tea? Aan de eettafel? In de tuin? Een andere plek in huis?
  • Wanneer haal je de ingrediënten in huis voor de lekkernijen? Of bestel je de petit fours gewoon online? 
  • Wat doe je als je de high tea buiten had ingepland en het regent?

Wat serveer je bij een high tea?

Bij een high tea zijn er vaak hartige en zoete lekkernijen te vinden, zoals sandwiches met komkommerdille, gerookte zalm en een sandwich carpaccio. Bij het zoete gedeelte vind je de lekkerste taartjes, kleine gebakjes, brownies, scones met jam en macarons. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden