Beauty glitter

Hoe bewaar je je sieraden op de juist manier?

Hoe bewaar je je sieraden op de juist manier?

Geplaatst op

Kettingen, armbanden, enkelbandjes, oorbellen en ringen zijn allemaal prachtige accessoires die een leuke vibe toevoegen aan je outfit, maar hoe berg je deze sieraden nou netjes op? We kennen vrijwel allemaal wel de sieradendozen waarbij al je sieraden door elkaar heen liggen, met als resultaat: kettingen die in de knoop raken en oorbellen waarvan je slechts 1 van de 2 kanten kunt vinden. Zonde en eigenlijk nergens voor nodig! We delen graag wat tips hoe je je sieraden op de juiste manier bewaard. 

Sommige methodes kunnen schadelijk zijn

Allereerst willen we je meegeven dat het juist opbergen van je sieraden van een paar factoren afhangt, namelijk: het materiaal, het type sieraad en de waarde van de sieraden. Houd er rekening mee dat het opbergen van je sieraden op een schone, donkere en droge plek de voorkeur heeft. 

Scheid je sieraden per materiaal 

Stap 1 is het uitzoeken van je sieraden. Maak een paar ‘stapels’ en sorteer zilveren bij zilver, goud bij goud en ‘kostuum’ sieraden bij kostuumsieraden etc. De metalen van de verschillende sieraden kunnen elkaar aantasten en dit wil je niet. Berg ze na het uitzoeken los van elkaar op. Zorg er daarnaast voor dat de sieraden niet tegen elkaar aan liggen, houd er altijd wat ruimte tussen. 

Schoon en droog

Voordat je de sieraden opslaat, moet je ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Vocht kan het metaal veel sneller aantasten of afbreken. Als je bijvoorbeeld een zilveren ketting droeg in een regenbui, zorg er dan voor dat je deze droogt voordat je deze opbergt. Bewaar echte gouden of zilveren sieraden het liefst in het sieradendoosje dat je erbij kreeg. Zo berg je de sieraden netjes en los van elkaar op. Oorbellen zou je per paar op kunnen bergen in een eierdoos, maar doe dit alleen met ‘kostuum’ sieraden. 

Het verwijderen van stof en aanslag

Liggen je sieraden al lang op je nachtkastje of ergens anders op een oppervlak? Zorg er dan voor dat je je sieraden afstoft en schoonmaakt. Meng een paar druppels milde afwasmiddel in lauw water en breng dit aan met een zachte tandenborstel. Veeg hiermee ook meteen het vuil weg. Dep je sieraden daarna droog met een pluisvrije doek. 

Wil je je sieraden stash aanvullen? Koop Nederlandse sieraden bij Juli Dans Jewels. Bekijk snel hun prachtige collecties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden