Beauty glitter

EEN PAAR HANDIGE TIPS OM SPATADERS TE VOORKOMEN

EEN PAAR HANDIGE TIPS OM SPATADERS TE VOORKOMEN

Geplaatst op

Het is eenvoudig om spataders te vermijden, maar dan is het wel verstandig om verschillende suggesties op te volgen. In dit artikel geven we je de nodige suggesties waarmee je dat kunt doen. Lees vlug verder en doe je voordeel met deze suggesties. Spataderen laten behandelen of spataderen verwijderen kun je het beste laten doen door een arts. Benader altijd een arts bij spataderen.

Regelmatige oefeningen doen

Door het bloed in je benen te laten circuleren zul je spataderen kunnen vermijden. Als je je voet richt of buigt, dan trekt de kuitspier samen. Dit is een methode om bloed door je been te verplaatsen. Tevens bestaat er de kans om je teen op en neer te doen of met je voeten knijpen. Schudden van je benen is niet effectief. Je dient je spieren werkelijk laten werken.

Bijzondere kleding

Veel apothekers en andere medische behandelaars hebben speciale kleding voor je waarmee je spataders kunt vermijden, zoals kniekousen, nylons of panty’s. Het is een soort van ondersteunende kleding die een klein beetje druk uitoefent. Zo zet de aderwand minder uit. Deze steunkousen kunnen je ondersteunen en zijn zonder verwijzing van de huisarts te krijgen.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen er spataders gevormd worden, maar deze verdwijnen doorgaans 4 tot 6 weken na de geboorte weer. Het is trouwens een erfelijke kwestie of je deze spataders nu wel krijgt of niet. 70% van de vrouwen met het gerelateerde gen ontwikkeld deze aderen, dus niet eenieder met het gen krijgt ze.

Regelmatig trainen

Training en beweging is van belang voor een hoop zaken, zo tevens voor het vermijden van spataders. Zorg ervoor dat je, om verschillende redenen welteverstaan, de dagelijkse hoeveelheid van 30 minuten beweging haalt. Doe dit door te fietsen, trap te lopen of een stukje te wandelen door de buurt. Overdrijf niet, want dat zorgt voor de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Een training dien je niet langer dan 45 minuten duren, want dat zorgt voor de aanmaak van cortisol en de daling van testosteron.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden