Beauty glitter

Een gave look voor 2023 samenstellen!

Een gave look voor 2023 samenstellen!

Geplaatst op

Heb je altijd al willen weten hoe het nu precies gegaan is met de spijkerbroek of jeans hoe zeg maar dit kledingstuk zo ingeburgerd is geraakt? Lees dan snel verder. 

Een iconisch kledingstuk

In de 20e eeuw werd de spijkerbroek een van de meest iconische kledingstukken ter wereld. De spijkerbroek, of jeans, heeft een lange geschiedenis die begint in de Verenigde Staten, waar ze werden gedragen door arbeiders in de mijnbouw, landbouw en fabrieken.

Wie maakte de eerste spijkerbroek? 

De eerste spijkerbroeken werden gemaakt door Levi Strauss in 1873. Strauss was een Duitse immigrant die naar San Francisco verhuisde om een handel in goederen te starten. Hij maakte oorspronkelijk de broeken voor goudzoekers, maar al snel werden ze populair onder arbeiders vanwege hun duurzaamheid en comfort.

Eerst nog werkkleding, later een symbool van rebellie

In de eerste helft van de 20e eeuw bleven spijkerbroeken voornamelijk beperkt tot werkkleding. Maar in de jaren vijftig en zestig werd de spijkerbroek populair bij jongeren als symbool van rebellie en non-conformisme. Films zoals Rebel Without a Cause met James Dean en The Wild One met Marlon Brando droegen bij aan de populariteit van de spijkerbroek als een symbool van jeugdcultuur.

Meer geïntegreerd in de modewereld

In de jaren zeventig werd de spijkerbroek verder geïntegreerd in de modewereld. Ontwerpers zoals Calvin Klein en Gloria Vanderbilt lanceerden designerjeans, die werden gedragen door beroemdheden en trendsetters. In de jaren tachtig explodeerde de spijkerbroek in populariteit. Verschillende stijlen, zoals skinny jeans, high-waisted jeans en gebleekte jeans, werden populair. De spijkerbroek werd ook geaccepteerd als kantoorkleding en werd gedragen door zowel mannen als vrouwen.

Jeans in the 90s

Tommy Hilfiger, Guess en Diesel brachten de spijkerbroek in de jaren negentig op een nieuwe hoogte. Ze begonnen het design aan te passen aan hun smaak, dit betekende dat ze verschillende wassingen en afwerkingen gingen gebruiken. Jeans werden een canvas voor kunstenaars en ontwerpers, met handgeschilderde ontwerpen en geborduurde details.

Spijkerbroek anno nu

Tegenwoordig zijn spijkerbroeken er in talloze stijlen en wassingen, van klassieke straight-leg jeans tot opvallende skinny jeans met patronen en scheuren. Dan is het zeg maar net of iemand in de tijgerkooi gestaan heeft. 

De spijkerbroek is uitgegroeid tot een universeel kledingstuk dat gedragen wordt door mensen over de hele wereld, ongeacht leeftijd, geslacht of sociale klasse. Kies uit verschillende heren jeans voor die look van nu. 

Gerelateerde berichten

Waarom tassen het ultieme accessoire zijn

Hey daar, fashionista’s en tassenliefhebbers! Ik ben hier om mijn ongegeneerde obsessie voor tassen met jullie te delen. Ja, je leest het goed....

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden