Beauty glitter

Dingen die je kunt doen in Alkmaar

Dingen die je kunt doen in Alkmaar

Geplaatst op

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland ligt op slechts 45 minuten rijden ten noorden van Amsterdam. Deze stad wordt al sinds de 10e eeuw genoemd in historische documenten en kreeg in het jaar 1254 stadsrechten. In de jaren 1500 werd de stad belegerd door Spaanse troepen, maar de belegering werd gestopt en dit markeerde een keerpunt in de tachtigjarige oorlog.

Tips voor in Alkmaar

Met een prachtig netwerk van grachten, de beroemde kaasmarkt en de nabijheid van de kust blijft Alkmaar een populaire toeristische bestemming.

Kaasmarkt

De Alkmaarse Kaasmarkt is bekend in het hele land (en zelfs daarbuiten). Mensen komen massaal naar de stad voor dit fantastische evenement en de traditionele activiteiten die hier plaatsvinden te zien. De kaashandel in de stad begon al in 1365 en is sindsdien eigenlijk altijd in de regio gebleven. Tijdens de kaasmarkt kun je een enorme hoeveelheid kaas zien en kijken hoe de kaaszetters de ronde kazen op het grote marktplein laden.

Tandarts

Mocht je een goede tandarts in Alkmaar nodig hebben, dan kun je bij Tandheelkundig Centrum Nederland terecht. Het is een moderne tandheelkundige praktijk die gevestigd is aan de Emmastraat.

Grote Sint Laurenskerk

Als hoofdkerk in Alkmaar is de Grote Kerk: een imposant bouwwerk dat boven de oude binnenstad uittorent. Gelegen aan de westelijke rand van de binnengracht is de kerk gemakkelijk te voet bereikbaar. De in 1470 opgerichte kerk is gewijd aan de heilige Lawrence en bevat enkele graven met belangrijke Nederlandse figuren. Binnen zijn er verschillende sierlijke kroonluchters, een overvloed aan licht door de vele ramen en een aantal prachtige versieringen.

Hollands Kaasmuseum

Om Alkmaar als kaasstad echt te begrijpen, is een bezoek aan dit fantastische museum een must. Het museum is te vinden op hetzelfde plein als de kaasmarkt – het Waagplein. Het gebouw is op zichzelf al een spectaculair historisch gebouw. In het museum vind je veel informatie over twee bekende kaassoorten – Edammer en Gouda.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden