Beauty glitter

Deze cosmetische behandelingen vergoedt je zorgverzekering

Deze cosmetische behandelingen vergoedt je zorgverzekering

Geplaatst op

Cosmetische behandelingen waarbij het lichaam op chirurgische wijze hersteld en gereconstrueerd wordt om het uiterlijk te verbeteren, worden in bepaalde gevallen door je zorgverzekering vergoed maar niet vanuit de basisverzekering. Over het algemeen moet je aanvullend verzekerd zijn om aanspraak te maken op een vergoeding. In dit artikel lees je welke behandelingen wel door je basisverzekering vergoed worden. Doorgaans zijn dit behandelingen die om medische noodzaak uitgevoerd moeten worden. Daarnaast heb je in alle gevallen een verwijzing van de huisarts of andere medische specialist nodig, en toestemming van je zorgverzekeraar.

Borstreconstructies

Een borstvergroting die om esthetische redenen uitgevoerd moet worden zal niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Wanneer een borst verloren is gegaan kan het gereconstrueerd worden door een plastisch chirurg en deze behandeling wordt wel door de basisverzekering vergoed.

Buikwandcorrecties

Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd om ernstige afwijkingen of verminkingen aan de buik te herstellen en reconstrueren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na beschadiging van de huid door brandwonden. In deze gevallen kan een buikwandcorrectie door je basisverzekering vergoed worden. Ook bij andere ernstige aandoeningen die zorgen voor een functiebeperking, wordt een buikwandcorrectie vaak vanuit de basisverzekering vergoed.

Behandeling tegen snurken

Een cosmetische ingreep om een ernstige vorm van snurken, het Slaap Apneu Syndroom (OSAS) tegen te gaan wordt in veel gevallen ook door je basisverzekering vergoed. Dit geldt voor echter niet voor alle zorgverzekeringen. Daarnaast moet OSAS ook door een long- of KNO-arts of neuroloog vooraf worden vastgesteld om aanspraak te maken op een vergoeding.

Veel zorgverzekeringen hebben afspraken gemaakt met leveranciers of behandelaars om OSAS tegen te gaan. Als je besluit om naar een partij te gaan waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft, dan loop je het risico dat je het volledige bedrag niet vergoed krijgt. Check dus voorafgaand aan de behandeling altijd goed met welke leveranciers en behandelaars jouw zorgverzekering contracten heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden