Beauty glitter

De voor- en nadelen van een ooglift

De voor- en nadelen van een ooglift

Geplaatst op

Een ooglift kan een effectieve ingreep zijn om overmatige huid bij de ogen te verwijderen. Een chirurgische behandeling heeft verschillende voor- en nadelen ten opzichte van andere behandelingen, bijvoorbeeld met fillers.

 

De behandeling is effectief

Het resultaat van een ooglift, zowel bij een boven- als een onderooglidcorrectie, is duidelijk te zien. Door het verwijderen van de huid en overmatig vetweefsel zie je er jonger en meer opgewekt uit. Een vermoeide blik is meteen verdwenen en de chirurg zorgt voor een natuurlijk resultaat. De behandeling zelf is volledig pijnloos en duurt vaak slechts een half uur.

 

Het effect is niet permanent

Ondanks dat een ooglift effectief is, hoeft het resultaat niet permanent te zijn. De huid rond de ogen veroudert door de jaren heen verder, waardoor nieuwe rimpels ontstaan. Ook wordt de huid met het verstrijken van de levensjaren steeds slapper. Een nieuwe ooglift kan na een jaar of tien nodig zijn, zodat het resultaat behouden blijft. Desondanks geeft een ooglidcorrectie veel langer resultaat dan alternatieve behandelingen, zoals een filler. Hier moet de behandeling vaak al na een aantal maanden worden herhaald.

 

Een ooglift is een lichte ingreep

De behandeling van zowel het boven- als onderooglid gebeurt onder lokale verdoving. Vaak zijn er slechts kleine sneden nodig om het beoogde resultaat te behalen. Na de behandeling wordt de huid meteen gekoeld met ijs om de zwelling te beperken. Door de juiste nazorg herstelt de huid snel.

 

Het resultaat is niet direct zichtbaar

Bij elke operatieve ingreep, ook een kleine als een ooglift, reageert de huid. Er ontstaat een zwelling en de huid wordt rood. Het resultaat van een correctie van de oogleden is dan ook niet direct zichtbaar. Na een week is de eerste verbetering te zien, het daadwerkelijke resultaat kan na een maand tot een aantal maanden duren.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden