Beauty glitter

De meest voorkomende huidproblemen

De meest voorkomende huidproblemen

Geplaatst op

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft last van gezondheidsproblemen rondom de huid. De huid is ons grootste orgaan en verdient dan ook de beste verzorging. Bovendien is de huid zeer goed zichtbaar voor onze omgeving, waardoor huidproblemen niet alleen kunnen zorgen voor een beschadigde of geïrriteerde huid, maar ook voor minder zelfvertrouwen. Er zijn een aantal bekende huidproblemen die goed behandelt kunnen worden, waardoor je er minder of zelfs geen last meer van hebt. In dit blog lees je een aantal van die meest voorkomende huidproblemen en de behandelwijze. 

Littekens

Iedereen heeft er wel één of meerdere: littekens. Littekens bestaan uit littekenweefsel, waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn. Met name op goed zichtbare plekken zoals het gezicht, je armen of benen kunnen goed zichtbare littekens ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen een flinke deuk oploopt. Om het littekenweefsel te behandelen en littekens minder goed zichtbaar te laten worden, kun je gebruikmaken van littekencrème. Deze crème zorgt ervoor dat littekens langzaamaan minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen.

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende niet-besmettelijke aandoeningen die een ontstoken, rode, droge en jeukende huid veroorzaken. Artsen weten niet zeker wat eczeem in de eerste plaats veroorzaakt, maar ze weten wel dat stress, irriterende stoffen (zoals zepen), allergenen en het klimaat een rol spelen. Bij volwassenen verschijnt het vaak op de ellebogen, handen en in huidplooien. Eczeem wordt voornamelijk behandelt met zalf. De klachten die eczeem met zich meebrengt zijn in de wintermaanden vaak groter dan tijdens de zomermaanden.

Psoriasis 

Ook psoriasis is een veelvoorkomend huidprobleem bij zowel jongvolwassenen als volwassenen. Het huidprobleem vertaalt zich in de meeste gevallen naar schilferige rode vlekken op de huid en verschijnt meestal rondom de elleboog, knieën of onderrug. De schilferige plekken kunnen erg jeuken en zelfs pijn veroorzaken. Afhankelijk van de grootte van het huidprobleem, kan psoriasis een grote impact hebben op je zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven. Huisartsen of huidspecialisten behandelen de huidziekte met zalf, lichtbehandelingen of injecties, waardoor de problemen vermindert kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden