Beauty glitter

Cosmetische ingrepen en hun risico’s

Cosmetische ingrepen en hun risico’s

Geplaatst op

Indien cosmetische plastische chirurgie goed gebeurd brengt het niet veel risico met zich mee. Maar zoals elke operatie brengt ook plastic chirurgie zoals een buikwand correctie risico’s met zich mee. Dit is vaak het gevolg van een (ernstige) complicatie zoals een bloeding of infectie na de ingreep. Er zijn mensen overleden na een cosmetische ingreep. Helaas komt dit nog regelmatig voor. Het is belangrijk om stil te staan bij de risico’s. De uitvaartverzekering keert namelijk niet uit als de dood is veroorzaakt door een eigen gekozen en extreme cosmetische ingreep bij een onbekwame kliniek.

Complicaties na de ingreep

Bij cosmetische ingrepen is de kans op complicaties groter als een persoon niet voldoende gezond is om de ingreep te ondergaan. Uitgebreid lichamelijk onderzoek voor de ingreep is ook van levensbelang daarom. Rokers hebben tevens meer kans op complicaties. Maar ook leeftijd, gezondheidsgeschiedenis en medicatie spelen een rol of er een verhoogde kans is op ernstige dodelijke complicaties. Zo kan een bil vergroting dodelijk zijn indien er met de injectie een bloedvat wordt geraakt en een buikwand correctie kan daarbij zorgen voor heftige infecties of schade aan de ingewanden. Overgewicht vergroot kans op infecties bij een buikwand correctie doordat ziekteverwekkers makkelijk in buikvet kunnen nestelen en dit kan na de operatie voor complicaties zorgen.

Indien een implantaat gaat lekken of kapot gaat bijvoorbeeld bij een borstvergroting kan dit ook heftige complicaties teweeg brengen zoals lymfeklier kanker, borstkanker of vergiftiging als de vloeistof in de bloedbaan terecht komt. Dit is het geval als de implantaten een giftige inhoud bevatten. De keuze voor een goede arts die de cosmetische ingreep uitvoert is daarom zeer belangrijk. Extreme ingrepen worden niet vergoed door de begrafenisverzekeraar ongeacht de kliniek die de ingreep heeft uitgevoerd.

Uitvaartverzekering en overlijden door cosmetische ingreep

De uitvaart verzekering keert niet uit als de ingreep is gedaan door een onbekwame arts en de ingreep als zeer gevaarlijk te boek staat. De persoon heeft zelf het risico genomen. Net als de uitvaartverzekering bij zelfdoding niet uitkeert of bij iemand doe een moord heeft geriskeerd zoals een militair of terrorist. Riskant gedrag wordt als roekeloosheid gezien bij de uitvaartverzekeraar en daar vallen extreme en gevaarlijke cosmetische ingrepen ook onder. Indien het overlijden toch het gevolg is van ernstige cosmetische complicaties kan in sommige gevallen de verzekering worden ontbonden alsof deze nooit plaats heeft gevonden. Alle betaalde premies kunnen soms met terugwerkende kracht worden terugbetaald.

Kies een goede kliniek die goed bekend staat

Veel mensen laten hun cosmetische ingreep in het buitenland doen vanwege de veel lagere kosten dan in Nederland. Maar er is een rede voor de lagere kosten. In het buitenland zijn niet alle klinieken even goed aangeschreven mede dankzij slechte hygiëne. In Brazilië zijn cosmetische ingrepen helemaal hip, maar helaas moeten sommigen het met de dood bekopen. In Nederland is een zeer strenge regelgeving omtrent letselschade bij cosmetische ingrepen. Indien mensen ziek worden, ook op lange termijn of als er heftige complicaties zoals lekkages en lymfe aandoeningen plaats vinden is de kliniek of de specialist de patiënt smartengeld verschuldigd vanwege de aangebrachte schade.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden