Beauty glitter

Alles wat je wilt weten over gouden sieraden

Alles wat je wilt weten over gouden sieraden

Geplaatst op

Goud is een materiaal dat bijvoorbeeld ook staat aangegeven in het scheikundige periodiek systeem, toch zijn niet alle ‘gouden’ sieraden, accessoires en zelfs meubels van het materiaal goud, maar heeft het alleen een gouden kleur. Bij het kopen van nieuwe sieraden kan het nog best wel lastig zijn om de juiste materiaal, kleur en karaats sieraad te kopen. Wat houden deze termen bijvoorbeeld allemaal in? Wanneer draag je nou echt gouden sieraden? Op al deze vragen geven we je graag een antwoord. 

Hoe zuiver is het goud?

Goud is dicht, maar zacht materiaal. De zuiverheid van goud zie je bij het kopen van sieraden aan de term ‘karaat.’ Hoe zuiverder of puurder het goud des te hoger het aantal karaat is. Om het goud ook harder en daardoor bruikbaarder te maken wordt deze vaak gelegeerd met andere materialen zoals koper of zilver. Een sieraad van puur goud is te zwak en te kwetsbaar, daardoor vindt je nooit een sieraad die puur en alleen van goud gemaakt is. In Nederland hebben we sieraden van minimaal 14 karaat goud, om het sieraad ook echt goud te noemen. In gouden sieraden vindt je de cijfers 585 die aangeven dat het een gouden sieraad is. Lager dan 14 karaat noemen we in Nederland eigenlijk geen goud sieraad meer. Zuiver goud is 24 karaat, 22 karaat (91,7% goud), 18 karaat (75% goud) en 14 karaat (58,3% goud).

9 karaat sieraden

Toch vind je in verschillende winkels ook 9 karaats sieraden. In 9 karaats sieraden zit 37,5% goud en bestaat voorderest uit koper of zilver. In 9 karaats sieraden vind je het keurmerk 375. In de wereld is er veel verdeeldheid over het noemen van 9 karaats sieraden een gouden sieraad. In Nederland mogen we dit geen gouden sieraad noemen, maar in Duitsland en Engeland bijvoorbeeld wel. 

Laat uw op maat gemaakte sieraad maken

Op zoek naar een verlovingsring in Amsterdam? Neem eens een kijkje op uwgoudsmid.nl hier kunt u terecht voor het kopen van de mooiste sieraden en het laten maken van een op maat en naar wens gemaakt sieraad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden