Beauty glitter

Alles over de bohemian trouwjurk

Alles over de bohemian trouwjurk

Geplaatst op

Bohemian trouwjurken zijn een trend die we de laatste jaren steeds meer aan populariteit hebben zien winnen. Gelukkig voor alle aanstaande bruiden met een passie voor deze onconventionele jurken, zijn bohemian trouwjurken hier om te blijven. In deze lees je meer over de achtergrond van deze stijl trouwjurk en geven je bruilofttips die perfect in hetzelfde straatje passen.

Wat is een bohemian trouwjurk?

‘Bohemian’ is een stijl die die voornamelijk geassocieerd wordt met de jaren 60 en 70, waarbij de focus voornamelijk lag op hippie fashion. Denk aan luchtige en fleurige designs, al leent deze stijl punten van heel veel verschillende subculturen binnen de mode en kan vrijwel iedere outfit ‘bohemian’ gemaakt worden. 

Dit is ook met het punt bij bohemian trouwjurken (ook wel eens afgekort tot BoHo trouwjurken). In principe is er niet één specifiek kenmerk waar je de stijl aan kan herkennen en zijn ze beschikbaar in vele vormen en stijlen. Wat een jurk ‘bohemian’ maakt is de zorgeloze, bijna casual, uitstraling die toch elegant is. Of dit komt door een wat lossere pasvorm dan een traditionele trouwjurk, of een bloemetjespatroon van kant en een schouderloos model, dit soort jurken zijn vaak iets vrijer, luchtiger en comfortabeler, zonder iets in te leveren op het gebied van stijl. Dat houdt uiteraard ook in dat je bohemian trouwjurken hebt in iedere prijsklasse. Van relatief eenvoudig en goedkoop tot extravagant, waarbij gebruik is gemaakt van de beste materialen.

Wat voor bruiloft past het beste bij een bohemian stijl?

Het eerste wat bij de mensen opkomt als je een bohemian bruiloft noemt is een bruiloft op het strand of in de natuur. Als je deze stijl volledig wil omarmen past dat ook het beste. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige boslocatie met veel groen en bloemen in allerlei kleuren. Een jurk waarbij gewerkt is met patronen van bloemen is dan ook een perfecte aanvulling die zorgt voor een passend geheel. 

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden