Beauty glitter

9 tips om beter te slapen

9 tips om beter te slapen

Geplaatst op

Goed slapen zorgt ervoor dat je je uitgerust voelt. Maar in slaap vallen is soms best lastig. Vooral als je gestrest of angstig bent  voordat je naar bed gaat. Er zijn verschillende dingen die je  kunt overwegen. Hieronder volgen enkele tips.

1. Adem in, adem uit

Adem diep in en adem uit. Het helpt je  lichaam  te ontspannen. Vergeet ook niet om frisse lucht in te ademen! Zo zet je bijvoorbeeld de verwarming uit of zet je  een raam open.

2. Slaapwandelaar

Van een simpele activiteit als wandelen word je helemaal zen. In plaats van je vriendin/vriend ’s avonds te bellen, ga je  naar haar huis. Nog beter: praat terwijl je loopt!

3. zware maaltijd

Heb je plotseling honger voordat je naar bed gaat? Laat de zware maaltijd dan even staan ​​en kies  iets kleins. In slaap vallen EN een zware maaltijd verteren is helaas vaak niet mogelijk!

Low-Tech Life

Tv kijken of berichten sturen voor het slapengaan: Leuk, maar niet goed voor een goede nachtrust! Blauw licht op schermen maakt het moeilijk om in slaap te vallen. Probeer dit dus te vermijden en kijk daarom  een ​​uur voor het slapen gaan niet meer op je mobiel of  laptop.

5. Gebruik deze uren

Wordt u niet uitgerust wakker? Dit kan komen door het aantal uren slaap. Raar maar waar: als het om slapen gaat, is langer niet altijd beter! Als volwassene zorgt 7-9 uur slaap voor de beste rust.

6. Blijf koel

Veel mensen slapen beter als de kamer niet te warm is. Misschien werkt het ook voor jou. Heb je het te warm? Steek dan je hoofd en je voeten uit je deken!

7. Koffie en energiedrankjes

Het drinken van koffie en energiedrankjes wordt steeds gewoner. Soms is het moeilijk om  nee  te zeggen. Daarom is het beter om ’s avonds geen koffie of andere cafeïne houdende dranken te drinken. Cafeïne houdt je langer wakker. Als je echt een koffieverslaafde bent, drink dan zeker ’s avonds décafé (cafeïnevrije koffie)!

8. Zorg goed voor

Houd jij je geest wakker? Probeer hem dan niet mee te nemen naar de slaapkamer. Soms helpt het om voor het slapen gaan een verontrustende gedachte op te schrijven  en  jezelf te beloven dat je er morgen niet meer aan denkt. Dus bevrijd jezelf  even van die gedachte!

9. Donker in slaapkamer

Hoe donker hoe beter in slaapkamer. Blackout verduisterende gordijnen zorgen voor een donkere slaapkamer. Gordijnen zijn meestal bedekt met een verduisterende stof die geen licht doorlaat. Het sluit  daglicht af. Bovendien hebben ze een warmte- en geluidsisolerende werking. Je hebt standaard Verduisterende gordijnen en Verduisterende rolgordijnen. door ons aangeraden verduisterende/ lichtdicht rolgordijnen kopen? Bekijk deze pagina.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden