Beauty glitter

5 van de beste huidverzorgingsgeheimen uit de hele wereld

5 van de beste huidverzorgingsgeheimen uit de hele wereld

Geplaatst op

Als het gaat om huidverzorging, is er altijd wel een nieuwe trend om te proberen. Meestal is die afkomstig uit tijdschriften of van schoonheidsvloggers en professionals. Als je voorop wilt lopen, moet je aandacht besteden aan huidverzorgingstips uit andere landen. Elke plaats heeft namelijk zijn eigen populaire schoonheidsroutine. Het is sowieso erg belangrijk. Lees hier de vijf beste huidverzorgingsgeheimen uit de hele wereld.

1. In Japan focussen ze vooral op bescherming tegen de zon

In Japan zijn veel mensen zeer toegewijd aan het voorkomen van veroudering en dus leggen ze een grote nadruk op het beschermen van hun huid tegen de zon. Dr. Rhonda Q. Klein vertelde Zwivel dat: “het fundament van de Japanse huidverzorging legt de nadruk op zonbescherming en strikte vermijding van de zon, zachte reiniging met meerdere lagen hydraterende producten, serums, crème en maskers”. Japanners zorgen dat de huid niet uitdroogt, door een waterontharder te gebruiken. Deze haalt overmatig kalk uit het water.

2. In Thailand gebruiken veel mensen citroengras als een populaire doe-het-zelf huidverzorging

Je zou kunnen denken aan citroengras als een populaire smaak in de Thaise keuken, maar veel mensen in Thailand gebruiken het ook ten voordele van hun huid. Make-up artiest en schoonheidsdeskundige Lina Hanson vertelde Travel + Leisure dat vrouwen in Thailand het gebruiken door “het toevoegen van de stengels aan heet, kokend water en het stomen van het gezicht”. Dit komt omdat citroengras antibacterieel is, en het stomen ermee reinigt de huid terwijl het de poriën opent.

3. Fransen geloven in consistentie

Als het gaat om de verzorging van hun huid, hebben de Fransen de neiging om een consistente en betrouwbare routine te hebben. “Consistentie is de sleutel als het gaat om het verzorgen van het grootste orgaan op je lichaam. Zelf je huid goed verzorgen is de beste zorg (zolang het maar niet te veel moeite kost),” vertelde Zee Gustafson, Celebrity Makeup & Hair Artist en eigenaar van Zee Artistry.

Verder zijn mensen in Frankrijk geneigd om niet mee te gaan in de nieuwste rage, maar zich te richten op bewezen middelen. “Ze geloven dat hoe consistenter je bent met een regime, hoe meer kans je hebt om resultaten te zien, in plaats van de nieuwste make-up trend van de week te kopen,” legde Gustafson uit.

4. Veel Scandinaviërs richten zich meestal niet alleen op hun huid om het er goed uit te laten zien

Mensen in landen als Denemarken, Finland en Noorwegen hebben de neiging om te kijken naar schoonheid als dieper dan de huid. Dr. Miguel Stanley van de White Clinic, een anti-verouderingskliniek in Europa, vertelde Elle: “Mijn ervaring is dat Scandinavische vrouwen evenwicht hebben gevonden in alle belangrijke aspecten van gezondheid: wat te eten, hoe te bewegen, wat aan te brengen op hun huid, en last but not least, hoe een gelukkig leven te leiden. Evenwicht is de sleutel, en als het evenwicht wordt verstoord, dan zal het grootste orgaan van het lichaam, de huid, zichtbare tekenen vertonen”.

5. In Israël zweren velen bij modder uit de Dode Zee

De mensen in Israël maken vaak gebruik van een van de natuurlijke wonderen van het land om echt voor hun huid te zorgen. Shally Zucker, een make-up artiest uit Tel Aviv, vertelde aan Women’s Health dat veel Israëliërs de modder uit de Dode Zee de hele tijd gebruiken. Zucker zei: “Het zit vol met voedende mineralen. Vrouwen bedekken hun lichaam met de zwarte modder, drijven dan in het zoute water, of ze scheppen de modder in een pot en gebruiken het thuis.”

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden