Beauty glitter

5 tips om te leren leven met een beugel

5 tips om te leren leven met een beugel

Geplaatst op

Het is begrijpelijk om het dragen van een beugel spannend te vinden. Je zult er gelukkig snel aan wennen. We helpen hier graag aan mee door de beste tips voor het dragen van een beugel met je te delen. Deze gaan over het omgaan met de beugel, wat je moet doen als het dragen ongemakkelijk wordt of als een stukje van de beugel kapotgaat. Lees hier snel meer over in de deze blog.

Consequent dragen van elastiekjes

Het indoen van elastiekjes bij je beugel zal in het begin even aanprutsen zijn. Het is belangrijk dat je in het dragen van elastiekjes niet laks wordt. Doe de elastiekjes alleen uit tijdens het eten en het tandenpoetsen. Door ze zo lang mogelijk op een dag te dragen zullen je tanden ook sneller gaan schuiven naar de gewenste plekken. Door ze langer uit te doen zal het alleen maar meer tijd opleveren dat je de beugel uiteindelijk moet dragen.

Neem altijd een onderhoudskitje mee

Tijdens het dragen van een beugel zul je ongetwijfeld situaties meemaken waarin de beugel ongemakkelijk aanvoelt. Om kleine reinigprobleempjes aan te pakken raden we aan om een schoonmaaksetje mee te nemen. Met de volgende spulletjes ben je altijd voorbereid om problemen meteen op te lossen:

  • Flosdraad
  • Tandenborstel
  • Tandpasta
  • Beugel wax

Spoelen met zoutwater

Het dragen van een beugel zal op zijn tijd wat pijntjes opleveren. Dit kan gebeuren nadat je de beugel net in hebt of wanneer de beugel net iets is versteld na een controlebezoek. Dit is gebruikelijk omdat tanden langzaam in beweging worden gezet. Om de pijn wat te zachten helpt het om lepeltje zout op te laten lossen in warm water en vervolgens hiermee je mond te spoelen. Spuug het daarna uit en spoel nog even na met gewoon water om de zoute smaak kwijt te raken. Het gebit zou nu comfortabeler moeten aanvoelen. Mocht je nog steeds last hebben kun je lichte pijnstillers overwegen zoals paracetamol.

Blijf glimlachen

Is de periode met beugel dan alleen vol met pijn en leed? Welnee! Vergeet niet met glimlachen. Een beugel is heel gebruikelijk om te dragen. De pijntjes die je in het begin zal ervaren zijn alleen tijdelijk. Zodra je tanden in beweging zijn zul je er nog weinig van merken. Je hoeft door het dragen van een beugel niet je gebruikelijke glimlach te verstoppen. Doe gewoon je gebruikelijke ding en denk niet na of je wel of niet moet glimlachen!

Beugel hulp

Mocht je toch tegen probleempjes oplopen of is een stukje beugel kapot of losgegaan? Schakel dan orthodontist Zoetermeer in. Bij acute problemen kun je vrijwel altijd gelijk terecht en bij vragen kun je ook altijd contact opnemen. Met directe hulp om de hoek en onze tips zul je de periode met een beugel goed doorkomen.

Gerelateerde berichten

Duik in de wereld van essentiële oliën

Hey daar! Als je net zo dol bent op huidverzorging als ik, dan weet je dat essentiële oliën niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Deze...

Lees meer

Over ons

Op deze site nemen we tal van beautytips met je door. Lees snel verder en creëer een geweldige look met make-up en kleding.

Contactgegevens

Via info @ beautyglitter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden